HTML

Geomag KOR

Friss topikok

Geomag kor, a gyerekpszichológus szemével

2014.01.07. 10:57 :: GeomagKOR

Vásárhelyi Kriszta gyermekpszichológussal beszélgettünk arról, hogy a Geomag Korban hogyan valósul meg hagyományosan a készségfejlesztő funkció. Az is szóba került, hogy milyen újdonságokat hoz a játék a piacra.

Elsősorban azt kell tisztázni, hogy mit is nevezhetünk készségfejlesztő játéknak. Szakmai szempontból sokféle játék lehet készségfejlesztő, sok esetben olyanok is, amelyeket nem kifejezetten fejlesztő céllal készítettek. Mivel a gyerekekben minden életkorban más-más képesség, tehetség bontakozik ki, különböző játékok tudják őket segíteni abban, hogy valóban elmélyíthessék a szerzett tapasztalatokat. Mindenképpen jó hatással vannak a készségekre például azok a játékok, amelyek lehetőséget adnak új dolgok kipróbálására, és kisebb kihívásokat biztosítanak a gyerekeknek. Persze az nem feltétlenül előnyös, ha túl nehezek a próbatételek, de az sem jó, ha nagyon könnyűek, mert akkor hamar unalmassá válnak. Alapszabály a játékoknál, hogy akár kisebb segítséggel is, de kössék le a gyerekeket, és valódi, életkoruknak megfelelő örömet és kihívást jelentsenek.

kor_.png

A Geomag Kor, mivel az építőjátékok kategóriájába tartozik, jól fejleszti a finommotorikát. Az apró darabok illesztéséhez és próbálgatásához finom ujjakra van szükség. A sok gyakorlás észrevétlenül is erősíti, finomítja a kézmozgásokat. Vásárhelyi Kriszta azt is kiemeli, hogy a térbeli viszonyok megértéséhez és egyes számbeli, logikai összefüggések felismeréséhez is segítség lehet a játék, hiszen át kell látni a rendszert ahhoz, hogy összeálljanak a Kor építmények. Sőt, a létrejövő figurák alapot adhatnak szerepjátékhoz, az önkifejezés és a kommunikáció gyakorlásához, főleg akkor, ha ehhez megfelelő játszópartner is akad. Az építés és a szerepjátszás összekapcsolása nagy teret ad a fantáziának, kreativitásnak, ez a komplexitás tehát megmozgatja azokat is, akik esetleg főképp csak az egyik típusú játék iránt érdeklődnek.

A Geomag Kor azzal hoz újdonságot, hogy a modern megjelenés, a szuperhősökkel, a rajfilmes hősökkel és a számítógépes játékokból ismerős szereplőkkel mutat hasonlóságot, így lehetővé teszi, hogy a képernyőről nehezebben leszakadó gyerekek is izgalmasnak találják a figurákat. A színes, izgalmas megjelenés sok gyereknek lehet vonzó, az új konstrukció pedig bizonyára a szülők érdeklődését is felkelti.

Szólj hozzá!

Címkék: játék számítógép hős elem mágnes fejlesztő szuperhős mágnesesség építő készség készségfejlesztő finommotorika TV építőelem Geomag geomag kor Geomagkor

A bejegyzés trackback címe:

https://geomagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr665742850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása