HTML

Geomag KOR

Friss topikok

Az ötletgazda: Claudio Vicentelli

2013.11.22. 10:55 :: GeomagKOR

A Geomag elemeket rendezgetve, miközben a kigondolt forma megszületik, valószínűleg megfordul a lelkes építő fejében: honnan jött az ötlet és ki volt a játék feltalálója? Mert valljuk be, rendhagyó ötletről van szó, ami a mágnesességet kihasználva tört be a piacra, sikere pedig már régóta töretlen. Van a játékban fantázia bőven, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy újabb termékkel, a Geomag Korral bővült a család.

 

A feltaláló, Claudio Vicentelli egyszerű feladatnak nevezte a Geomag életre hívását. Az ötlet akkor fogalmazódott meg benne, amikor feltűnt neki: a mágnesesség kihasználatlan terület a játékiparban. Nem véletlenül: csak korlátozottan lehet vele operálni. A tervező szerint a mágneses golyók és a kis fém pálcikák hihetetlenül nagy kreativitást biztosítanak – Ennek köszönhetően jöhetett létre egy igazán forradalmi megoldás: a Geomag.

ötletg.jpg

Vicentelli-t már gyerekkorától kezdve vonzotta a fizika világa és azon belül is a mechanikai tanulmányok. Ezért is döntött úgy, hogy mérnökként tanul tovább az egyetemen. De a munka közbeszólt és választania kellett. Ő pedig a munka mellett döntött és otthagyta az egyetemet. A mágnesességgel kapcsolatban további ismeretekre tett szert.

De még egy, a területen ennyire jártas embernek is, mint amilyen Vicentelli is, rengeteg tesztelési folyamatot, alakítást és formálást igényelt a Geomag végleges formájának kialakítása. Annak ellenére, hogy a használóknak első ránézésre egyszerű, letisztult szerkezetnek tűnnek az építőelemek, rengeteg előzetes tanulmányozást igényelt a kialakításuk. Hónapokig tartó tesztelési folyamat után is problémák merültek fel, olyan problémák, amikkel azelőtt még a mérnökúr sem találta szembe magát. De mint a végeredményből is látszik: Claudio Vicentelli vette az akadályokat és sikerre vitte a projektet. Olyannyira, hogy 2013-ban már szuperhősfigurák alakjában is megtaláljuk a Geomagot: a Geomag Kor személyében, ami annak egy továbbgondolt változata.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék ötlet hős mágnes mágnesesség feltaláló geomag geomag kor Claudio Vicentelli építőelemek

A bejegyzés trackback címe:

https://geomagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr735649062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása