HTML

Geomag KOR

Friss topikok

Kor: kit, hogyan köt le?

2013.11.27. 16:22 :: GeomagKOR

Mi a készségfejlesztő játék? Egyáltalán, milyen a jó játék? – a kérdések banálisnak tűnhetnek, pedig ha jobban belegondolunk, van létjogosultságuk. Nem elégedhetünk meg azzal a tautologikus válasszal, hogy a készségfejlesztő játék készséget fejleszt, a játék pedig egy szabadidős foglalkozás. A Geomag Kor esetében legalábbis ennél jóval többről van szó.

A jó játékoknak általában nincsen különösebb céljuk: szórakoztatnak – gondolhatnánk. De a játszás már önmagában segíti a gyerekek alkalmazkodását a környezetükhöz és a személyiségfejlődésre is jótékony hatást gyakorol. A tanulás, a feszültség levezetése, az érzelemvilág formálódása mind pozitív hozadéka annak, ha a megfelelő eszközzel, aktívan töltik a kicsik a szabadidejüket. Valamint egy jól megválasztott játék a kommunikáció fejlődésében, a szociális kapcsolatok alakulásában is érezteti hatását.

A hagyományos darabokon túl a szakemberek megkülönböztetnek készségfejlesztő játékokat is. Ezek fokozottan javítják a mozgáskoordinációt, segítik a kreativitás fejlődését, megdolgoztatják a gyerekek képzelőerejét, elgondolkodtatnak és a problémamegoldás képességét is gördülékenyebbé teszik.

együtt.jpg

De nemcsak az fontos, hogy egy játék mit tud – a szülőknek is tudniuk kell, hogy mikor, mit adjanak a gyerekek kezébe: fontos, hogy az életkorhoz és az érettségi szinthez igazodva válasszanak. A játékok, különösen a készségfejlesztőek, általában úgy segítik elő a fejlődést, hogy különböző érzékleteket kapcsolnak össze, ez történik a Geomag Kor esetében is, amit a szakemberek 5 éves kortól ajánlanak. Nem véletlenül, ez az az időszak, amikor a gyerekek finommozgása már kellőképpen kifejlődött ahhoz, hogy például egyedül öltözzenek fel, húzzák fel cipőjüket és gond nélkül egyenek kanállal vagy villával. A művészibb megnyilvánulásokról nem is beszélve: már tudnak egyszerű formákat másolni és az emberi alakokat vagy a természeti képeket is egyre élethűbben rajzolják le.

A jól ismert fa építőjátékokhoz hasonlóan, a Geomag Kor is fejleszti a szem-kéz koordinációt és az egyensúlyérzéket valamint javítja az izomkoordinációt. Emellett számolni, rendszerezni és csoportosítani tanít. Segít megérteni a méret- és a súlykülönbségeket, a hosszúságbeli eltéréseket és a formák megismerését.

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek fejlesztés hős mágnes készségfejlesztés kreativitás mágnesesség építőjáték Geomag geomag kor öt éves

A bejegyzés trackback címe:

https://geomagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr675661181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása