HTML

Geomag KOR

Friss topikok

Peter Jepsen: a mániákus

2013.12.12. 21:26 :: GeomagKOR

A Geomag rajongók számára biztos nem ismeretlen Peter Jepsen neve, akinek csodás alkotásait már a magyarországi közönség is megtekinthette. A lélegzetelállító művek ugyan hagyományos Geomagból készültek, de várjuk, mikor csap le és teszteli Jepsen a Kor-t is.

geomag_helikopter.png

A világhírű Geomag-építész, Peter Jepsen látványos építményei a Geomag vándorkiállítás fényét emelték Magyarországon. Itt olyan híres épületek másolatai keltek életre a mágneses játékból, mint például a Parlament vagy az Eiffel-torony. De most megmutatjuk, hogy van élet ezeken túl is.

sisak.jpg

Jepsen nem riad vissza az összetett geometriai alakzatoktól sem. Az első ránézésre kivitelezhetetlennek tűnő formák könnyen kelnek életre a rutinos tesztelő kezei alatt és gyakran dacolnak a természet törvényeivel: vannak olyan gigantikus alkotásai, amik mintha bármelyik pillanatban összeroskadhatnának, mert a közepük teljesen lyukas – de az átgondolt tervezésnek köszönhetően természetesen magabiztosan állnak a kiállítóasztalon. De az egyszerűbb, viszont annál érdekesebb építmények, mint például a Geomag helikopter vagy bukósisak is megtalálhatóak a szakértő repertoárjában. Ugyanúgy, ahogyan azok a szerkezetek, amik pusztán Geomag gömbökből, pálcák felhasználása nélkül állnak össze. Ötletes és mindenképpen merész elgondolások jellemzik a Jepsen darabokat. Nem véletlenül hívják a világ minden pontjára vagy őt személyesen, vagy a műveit különböző kiállításokra.

spirál.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás alkotás elem művész épület mágnes helikopter gömb alkotó mágneses sisak építő építőjáték tesztelő geomag Eiffel-torony Geomag kor mágnesgömb Peter Jepsen PArlament

A bejegyzés trackback címe:

https://geomagkor.blog.hu/api/trackback/id/tr155688896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása